LifeByDesign
~ Consciously Creating  your Own Reality! ~

De Reis van de Held


September 2015 editie - Geert Vousten 

Mijn leven is het zeker, een reis, maar een creatieve held en voor wie? Voor mezelf en/of voor mijn levensgenoten? (mooi woord trouwens: ’levensgenoten’!). Een (creatieve) held voor mezelf? Alles begint met de liefde voor jezelf, de basis van alles en een hele stap voor mannen van mijn leeftijd, want zo zijn we niet opgevoed…  
Ben ik een creatieve held? Nog niet zo gek lang. Ik zei jarenlang: ‘Ik ben niet zo creatief’. Ik vertel nu in mijn presentatie (‘Wonderen bestaan niet’) dat ik de eerste 43 jaar mijn rechterhersenhelft nog nooit gebruikt had. Een bepaalde kern van waarheid zat daar wel in. Ik was 100% ratio en analytisch-denken en nam zelfs cryptogrammen mee op alle vakanties om mijn ego/mind maar bezig te houden.
Nu is zelfs één van mijn stellingen: ‘Art will save the World’.


Wake-up call

De keuzes voor mijn loopbaan in de jaren vóór mijn ontwaking waren vooral gestoeld op ego, aanzien en de jacht naar het grote geld. Vanaf mijn 15e wilde ik al straaljagerpiloot worden en toen die vlieger niet op ging, besloot ik om ze maar uit de lucht te halen. Na 6 jaar luitenant-raket-lanceerder gevolgd door 25 jaar IT project management als een keuze voor geld en het beroep van de toekomst (want een echte beroep had ik nooit geleerd) ging de boel definitief om en koos ik eindelijk voor mezelf om te worden wie ik werkelijk ben en dat terwijl mijn wake-up call al 5 jaar gaande was. En toch voelde ik, alhoewel het tot dan toe heel erg sluimerend was, in mijn gehele leven dat ‘iets’ anders was dan ‘normaal’…

In 2005 begon het met het ontdekken van intuïtieve vermogens. Ik wist wie er belde etc.. Verbaasd ging ik googlen naar ‘effectief’ en ‘intuïtie’ en kwam uiteindelijk bij mijn eerste boek ‘De nieuwe werkelijkheid’ (Carolina Bont) en dat werd het… een nieuwe werkelijkheid.

Deze werd initieel ingevuld door Reiki bij mijn zus en de opleidingen ‘intuïtieve ontwikkeling’, ‘chakra-healing’ en ‘medische basiskennis’ bij instituut Mens & Intuïtie te Amersfoort en (Reconnective) Healing bij Eric Pearl’s The Reconnection.

Inspiratie

Regelmatig mocht ik als vrijwilliger bij Bliz Events mijn huidige inspirators (Gregg Braden, Lynn McTaggart, Bruce Lipton, Joe Dispenza en Eric Pearl) begeleiden. Al deze personen inspireerden mij, verschenen op mijn pad op het juiste moment in mijn leven en boden mij de meeste puzzelstukjes in mijn queeste (in die dagen, waar ik nog steeds zoekende was en vooral verzamelde). Nu weet ik dat alles perfect was en is zoals het is in de ervaring op mijn reis in het bewustZijn van ZelfRealisatie/Bezieling, waar de fun pas echt begint.

De grote stap

Ik had het altijd al geweten. Er zou een moment komen waar ik definitief af zou slaan en van het geëigende pad zou afwijken. Maar het is de angst en het geloof in onze eigen limitaties die ons bijna altijd tegenhouden en ons laten kiezen voor de schijnbare veiligheid. Twee jaar twijfel (‘wat als ..’) in deze laatste jaren IT- projectmanagement (2009-2010) in een wereld waar ik me allang niet meer thuis voelde en met dank aan deze laatste opdracht bij een overheidsinstantie, bekend van de gekleurde envelop, waar de vibratie van energie zo’n beetje op zijn laagst is..   

Vrijheid

Er werd mij meer dan 4 jaar vrijheid geschonken zodat ik de reis naar binnen mocht maken en daarnaast de wetenschappelijke aspecten van creatie en bewustZijn mocht verzamelen, bestuderen en beLeven. De spirituele reis is nog géén 50 cm, van hoofd naar hart, maar het is onmogelijk om deze zonder omweg af te leggen. Je hebt de zoektocht nodig om tot het besef te komen dat alles al in je zit.

Die vier jaar waren de basis voor mijn websites (annex onderneming: Consciousness Pioneers) lifebydesign.nl (informatief) en consciousnesspioneers.nl / believe2C.com (projecten). Ondertussen nog een bijzondere ervaring (wat altijd groei betekent) doorgemaakt door een half jaar politiek en campagne te voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen 2012 als hoofd organisatie, mede-initiator, mede-woordvoerder, kandidaat kamerlid(nr.3) en bestuurslid voor de liefdevolle partij SOPN. Deze ervaring bracht mij tot de conclusie dat alle verandering binnen de dualiteit waarin wij leven alleen maar van binnenuit kan komen. Zelf de verandering zijn vanuit een bewuste keuze naar een bewuste actie/creatie, wat jij wil zien in de wereld.  

Be The Change

Ik zorgde voor minder afleidingen in mijn leven, die mij afhielden van wat ik echt belangrijk vond, door keuzes te maken m.b.t. werk, relatie, familie en tv en social media. Voor de meeste mensen is deze optelsom al 16 uur(!) Door deze focus en keuzes kon ik mijn onbewuste patronen doorzien en doorbreken en kwam in een (bijna) constant bewuste staat. Ik liet het leven toe en leefde in volledige overgave door de weerstand en het gevecht met mezelf op te geven. Mocht ik mezelf toch even tegenkomen dan bel ik mijn dochter Jamie (ook een heldin), die een soortgelijk pad beloopt, en zijn een paar woorden (lees: energie) al voldoende. En dat is wederzijds.
 
Dit had als gevolg dat alles wat ik tegenwoordig doe, ik met passie kan en wil doen. Het is houden van jezelf en compassie hebben met alles wat leeft. Ik heb in mijn studie begrepen dat het creatieproces volledig automatisch gaat en het mijn taak is om te focussen op “Wees wie je werkelijk bent”, want je creëert niet wat je wilt, maar wat je bent. BewustZIJN gaat over NU. Er is alleen maar het NU moment, er bestaat geen verleden en toekomst (…alleen in je hoofd). Verleden is spijt en schuld. Toekomst is twijfel, angst en zorgen. Leven vanuit bewustZIJN is leven vanuit het NU en maakt een einde aan het lijden van de mens, dus ook voor mij. En dat is toch het laatste wat ik/men wil, lijden.   

Dit besef en beLeven vormde de basis voor “Be the Change” en ‘ConsciousCreation™ ‘ en de promotiecampagne ‘Believe2C… ‘ (voortbordurend op de very oldskool, maar erg populaire ‘Keep Calm..’ poster campagne).  Ik heb inmiddels voor zakelijke promotie en marketing wel een Facebook groep en pagina maar hou me nog steeds vast aan of staande met 0 vrienden(!).

De wereld heeft voorbeelden nodig, geen gurus. ~ The world needs Standards more than anything else now ~. Zij die een lichtbaken zijn en potentieel voor anderen verlichten. Dat is mijn taak, mijn lessen via mijn eigen ervaringen te delen en anderen inspireren en laten zien wat mogelijk is. Daarom voel ik me een ware Consciousness Pioneer, iemand die verder gaat dan alleen het denken en de emoties en het plafond van het massa-bewustzijn doorbreekt, en voorop loopt op het pad van en in volledige overgave. Via Consciousness Pioneers wil ik, vanuit mijn passie, tonen hoe iemand zijn eigen soevereiniteit kan vinden door te kiezen voor échte vrijheid en zijn/haar pad kan belopen in natuurlijke verlichting met behoud van lichaam of om ‘gewoon’ een gemakkelijker leven te leven.

Persoonlijk

Voor mijzelf is er geen dualiteit meer; er is geen goed of slecht, slechts ervaringen. Mijn ziel wil ervaren. Het maakt niet uit. Alles is goed. Vanuit mijn innerlijk weten (‘knowingness’), voel ik om het leven intuïtief te leven. Te accepteren wat is. Het belangrijkste is mijn vrijheid, het hoogste goed.

Als je begrijpt, voelt wat echte vrijheid is.. dan kan niemand je dat meer afpakken.. je innerlijke vrijheid, je wijsheid en door dat besef kan je eigenwaarde ook niet meer stuk. Het leven is om geleefd te worden en niet om ergens te komen.

“We go through great length for having it all, we don’t want to be left with nothing. But the cosmic joke is that when you choose for nothing, you will find the source of abundance.” - Suzanne Meijroos (Back to About Me)

 
 
 
 
E-mailen
Info
LinkedIn